Legendární předměty

18.12.2010 19:08

Legendární předměty přišly společně s datadiskem Mines of Moria, takže jsou pro postavy úrovně 50 a více. Jsou unikátní v tom, že si je do jisté míry můžete přizpůsobit vlastním potřebám.

Legacy a Item XP

Každá legendární má svůj příběh, má svoje dědictví - legacies. V podstatě jsou to různé bonusy k vašim skillům. Všechny legacies jsou nejrpve na první úrovni - rank 1. Zbraň celkově má také vlastní úroveň a může mít úroveň až 60. Za každé zvýšení úrovně zbraně dostanete nějaký počet Legacy Points - za ty pak zvyšujete úrovně Legacies. DPS zbraně je také bráno jako Legacy, není pevné jako u normálních zbraní a dá se zvyšovat, a to až na úroveň 7. Na určitých úrovních zbraň potřebuje Reforge - doslova překování, spolu s tím často získává úplně nové legacy.

Zvyšovat úroveň zbraně se dá úplně jednoduše zabíjením nestvůr. Ve hře se ale dají najít speciální runy, které přidají ITEM XP, a jsou také questy, které mají jako odměnu "Legendary item advancement" - přidání experience do legendary předmětu. Samozřejmostí je, že když chcete "expit" zbraň, musíte ji mít přidanou mezi vaše legendární předměty (slot). Takto přidaných můžete mít až 6 legendárních předmětů. Zabíjením monster získavají Item XP všechny vaše předměty, čím více jich máte přidáno tím méně každá získává XP, ale pořád se celkově vyplatí jich "expit" najednou co nejvíce.

Relikvie - Relics

Do legendární zbraně máte možnost přidat nějakou tu relikvii. Obvykle máte místo na 3 relikvie - na "Setting", Rune a Gem. Někdy má ale legendární zbraň slot i na čtvrtou - na relikvi vytvořenou craftem. Relikví narozdíl od Legacies dávají jen bonusy do vašich statů - vitality bonusy, maximum power, tactical critical, attack duration apod.
Každá relikvie má svůj Tier - úroveň. Normální relikvie mohou mít Tier až 9, craftové relikvie jsou tak trochu zvlášť a mohou mít zatím Tier max. 3. Samozřejmě platí, že čím lepší Tier, tím silnější bonus. Např. Bronze Setting of Deflection(Tier 1) přidává +10 Agility a +2.5% Partial Parry Mitigation a Mithril Setting of the Warrior(Tier 9) dává +20 Might, +20 Agility a+20 Vitality.

Forge-Master a Relic-Master

Tyto dvě NPC se nacházejí zejména v Morii a dále pak v Lórienu a Mirkwoodu. Jinak ale třeba i v roklince a Thorin's Hall. Obě jsou pro práci s legendary předměty celkem nezbytná.

Forge-Master

Když někde v terénu narazíte na legendary předmět, nerozeznáte o který se jedná. Forge-master pro vás předmět identifikuje a odhalí tak jeho legacies. Za Forge-masterem také zajdete když potřebujete překovat(re-forge) předmět.

Relic-Master

Relic master dokáže dekonstruovat (deconstruct) legendární předmět. Když nějaký nepotřebujete a nechcete ho prodávat, zajdete za ním a on vám předmět rozbije na učitečné součástky - obvykle získáte relikvie ale i jiné věci.
Další službu, kterou Relic-Master poskytuje je, že dokáže vylepšovat relikvie - Relic-Forge. Za pět relikví stejného typu (gem,setting, rune) a stejného Tier, dostanete jednu o jednu Tier vyšší. Teoreticky tak na jednu relivkii Tier 9 potřebujete 5^9(1 953 125) relivkií Tier 1. Šílená představa, naštěstí časem získáváte přirozeně rozbíjením legendarních předmětů relikvie i celkem vysokých Tier.

Tituly legendárních zbraní

Na legendární zbraň můžete narozdíl od ostatních legendárních předmětů přidat Title - titulek. Ten můžete získat obvykle z různých opakovatelných questů. Přidá legendární zbrani nějaký ten titul a změní typ poškození.