Doprava v LOTRO

18.12.2010 14:30

Rozdíl mezi jinými mmorpg a LOTRO v cestování, resp. v přesunování je, že v LOTRO je založen na normálním přesunu, ne teleportu. Využíváte služeb Horse-Masterů a na rychlém koníkovi cestujete do různých destinací, nebo máte vlastního mounta a na něm si jedete kamkoliv chcete. Vyloženě "teleportů" máte v LOTRO jen poskormnu, máte jeden, který vás zanese do "domácí" lokace a pak další, který vás zanese do kinshipové domku a nebo vašeho osobního. S příchodem LOTRO F2P(LOTRO store) ale bude možnost koupit si mapky do různých lokací.

Domov

Vaším domovem je lokace, kterou si označíte pomocí příslušného Milestone - mezníku. Mezníky se nacházejí na mnoha významných místech. Obvykle ve vesnicích, městech, osadách ale i důležitých křižovatkách apod. V každé větší lokaci je alespoň jeden. Když si pomocí Milestone označíte místo jako svůj domov, můžete se sem pak přemístit pomocí Map Home - mapky domů.
Tu získáte splněním jednoho z prvních epických questů. Lze ji použít jednou za hodinu.

Stáje

Hlavní dopravu zajišťují stable-masters. Jsou skoro v každém městě a větší vesnici, ale někdy i na odlehlejších místech. Za dopravu zaplatíte v řádu několika stříbrňáků. Můžete si koupit jízdu do přilehlých míst, přičemž platí, že vás koník zaveze zas do dalších stájí.
Důležitá podmínka při cestováním přes stáje je, že můžete cestovat jen do dalších stájí, které už ste si označili. To znamená, že poprvé se všude musíte nejprve dostat pěšky a tam přijít k stable masterovi a kliknout na něj - tím se vám stáje označí.
Někdy máte možnost vybrat si tzv. Swift travel, ten vás do daného místa přesune ihned. Swift travels jsou obvykle dostupné jen do významných lokací.
Pro zakoupení jízdy musíte někdy taky splňovat nějaké podmínky - některé jízdy jsou dostupné jen pro hráče od různých lvl, nebo pro hráče s dostatečnou stupní reputace nějaké frakce.